FİLTRELE Filtreleri Temizle
  • Renk
  • Malzeme
  • Ürün Özelliği
  • Ölçü Aralığı
  • Fiyat Aralığı
  • Genişlik
    cm
  • Yükseklik
    cm
  • Derinlik
    cm
  • TL
171 Ürün
+2
Ölçü Seçenekleri

Mutfak, yaşam alanlarındaki en popüler ortak kullanım alanları arasında yer alır. Hem keyifli zaman geçirmek hem de mutfak işleri olarak sınıflandırılan işlerin kısa sürede konforlu bir şekilde tamamlanmasını sağlamak için uygun bir mutfak dekorasyonuna sahip olunması gerekiyor. 

İşlevsel, farklı çözümler sunan ve yaşam alanını kullanan kişilerin ihtiyaçlarına yanıt veren mutfak dolabı seçimi yapmak bu alanlarda konforu sağlamanın en temel adımlarından birisi olarak kabul ediliyor. Mutfak dolabı modelleri arasından seçim yaparken çok fazla kriter göz önünde bulunduruluyor. Hem dekorasyon hem de işlev açısından önemli olan bu kriterler arasında raf, dolap, çekmece gibi iç özellikler ve kullanılacak malzeme, montaj yöntemi, renk gibi unsurlar yer alıyor. 

Çok Amaçlı Modern Mutfak Dolapları

Hazır mutfak dolabı tasarımları ihtiyaçlara cevap vermeye ve daha kullanışlı alanlar yaratmaya yönelik olarak yapılır. Depolama ihtiyacının fazla olduğu alanlar için mutfak kiler dolabı gibi farklı seçeneklere yer verilen hazır mutfak dolabı tasarımlarında dekorasyon tarzını destekleyen ve ihtiyaçlara cevap veren çözümlere sahip alternatifler bir araya geliyor. 

Bardak yerleştirmek için camlı mutfak dolabı, büyük tencere ve tavaları düzenlemek için iki kapaklı mutfak dolabı, mutfak içerisinde katlanabilir merdiven ya da temizlik paspası gibi eşyaların saklanmasına yardımcı olan mutfak boy dolabı gibi çeşitli alternatifler yeni mutfak dolabı modelleri arasında yer alıyor. 

Geniş mutfaklarda alanı verimli kullanmak, mutfağa sıcak bir hava kazandırmak için mutfak adası tercih etmek de son dönemlerde oldukça yaygın. Mutfak adasını daha konforlu kullanmak için mutfak dolapları ile uyumlu renklere sahip tekerlekli mutfak dolabı modelleri kullanılabiliyor. 

Patates, soğan gibi oda sıcaklığında saklanması önerilen gıdaları koymak ya da kahve ve çay hazırlamak için bir köşe oluşturmak istendiğinde işlevselliği ile dikkat çeken, farklı renk ve malzemelerden üretilmiş dolaplardan yararlanılabiliyor. 

Mutfakta kullanılmaya başlanan küçük ev aletlerinin düzenli durmasını sağlamak ya da bu aletlerin daha pratik bir şekilde kullanılabilmesi adına onlara özel bir alan oluşturmak istendiği zaman da çok amaçlı mutfak dolapları tercih edilebiliyor. Özellikle mikrodalga ve mini fırın boyutlarına uygun olarak tasarlanan alanlara sahip olan dolaplar sonradan edinilen mutfak ürünlerinin doğru şekilde yerleştirilmesine yardımcı oluyor. 

Raflı, Çekmeceli & Kapaklı Mutfak Dolabı Modelleri

Mutfak dolabı modelleri incelenirken temel olarak ihtiyaçların ve beklentilerin bir potada eritilmesi önemli. Bu sayede doğru seçimi yapmak için önemli bir adım atılmış oluyor. Mutfak dolabı seçerken ilk adımda bir mutfak dolabını oluşturan temel unsurlara ve isteğe bağlı eklenme ihtimali bulunan parçalara dair bilgi sahibi olmak doğru seçim yapmaya yardımcı olur. 

Mutfak Dolabını Oluşturan Temel Parçalar 

Dolap Gövdesi: İskelet olarak da adlandırılan bu kısım bir dolabın en önemli yeridir. Malzeme kalitesi bu alanda ön plandadır. Mutfak dolabının dış görünüşünü etkileyeceği için özenle seçilmesi gerekir. Çizilme, temizlik sonrası lekelenme, renk atma ya da kolay deforme olma gibi sorunlarla karşılaşılmaması için dolap gövdesinde hangi malzemenin kullanıldığına dikkat edilmesi gerekir. Gövde sadece kapak kısmı açık kalacak şekilde ya da rafları hariç tamamen açık bir iskelet olarak tasarlanabilir. 

Dolap Kapağı: Kapaklı mutfak dolabı kullanımı çok yaygındır. Mutfak dolaplarında kullanılan kapaklar sürekli açılıp kapatılacağı için seçimde bağlantı malzemelerine dikkat edilmesi gerekir. Mutfak dolabı kapağı tasarımında üç seçenek vardır. Dolap iskeletinin gözükmesine izin vermeyecek tam kaplama kapaklar, dolap iskeletinin bir kısmının gözükmesine izin veren yarım kaplama kapaklar ve dolap iskeletinin iç kısmını kapatan gömme kapaklar kapaklı mutfak dolabı tasarımlarında tercih edilir. 

Tam kaplama kapaklar daha modern bir mutfak görünümü için önerilirken, gömme kapaklar da alan genişliğinin az olduğu durumlarda mutfak dolaplarının daha küçük gözükmesini sağlar. 

Dolap Çerçevesi: Dolap gövdesinin önünde bulunan, dolap kapaklarının takıldığı bölümdür. Çerçeveli ve çerçevesiz olmak üzere iki şekilde dolap tasarımı vardır. 

Çok Amaçlı Mutfak Dolabı İçerisinde Kullanılan Yardımcı Parçalar

Hazır mutfak dolabı tercih ederken ihtiyaçlar özelinde raf ve çekmece gibi işlevsel parçaların nasıl konumlandırılacağına dikkat edilmesi gerekir. Mutfak çekmeceli dolap, raflı dolap gibi farklı dolaplar ile zenginleştirilebilir 

Raf: Mutfak dolaplarının iç tasarımında raf kullanımı oldukça yaygındır. Dolapta saklanacak eşyalara göre tek bir raf tercih edilebileceği gibi birden fazla raf tercihi de yapılabilir. Mutfak rafı olarak tek başına duvara monte edilerek kullanılabilen rafların yanı sıra raflı mutfak dolabı da işlevsel ve düzen odaklı çözümler elde etme noktasında yardımcıdır. 

Çekmece: Mutfaklarda sık kullanılan işlevsel parçalar arasında mutfak çekmecesi modelleri de yer alır. Mutfak dolaplarının içerisinde gizli çekmece kullanımı hem dolap tasarımında kesintisiz bir görünüm elde etmek hem de dolabın iç hacmini daha verimli kullanmak için tercih edilebilir. Çekmeceler sunum ve servis ürünlerinin kolayca saklanması ve rahat erişilebilir olması için işlevseldir. Yaygın olarak en üstteki gizli çekmeceye ek olarak öne doğru çekilerek açılan raylı ve raflı sisteme sahip dolap tasarımları tercih edilir. 

Çekmeceli mutfak dolabı kullanım kolaylığı sunar, yemek yaparken kullanılan hazırlık gereçlerinin ya da baharatların düzenlenmesine yardımcı olur. Mutfak ekmek dolabı da çekmeceli ya da raflı tasarıma sahip olabilir. Üstte dolap ile bütünleşik bir ekmekliğin ya da dolabın en üstünde ekmek saklamak için bir çekmecenin olması ekmeğin daha uzun süre muhafaza edilmesini sağlar. Dolabın alt kısımlarında bulunan raflar ise farklı eşyaları düzenlemek ve depolamak için kullanıma uygundur.

Raylı Sistemler: Dolaplarda sadece bir kavanoz genişliğinde olabildiği gibi tüm dolabın genişliğinde bir sepet sistemi şeklinde kullanılabilen raylı sistemler, özellikle kiler dolaplarında ve buzdolabı ile duvar arasında kalan duvar boşluğunda çok sık tercih edilen iç özellikler arasında yer alır. 

İster Ahşap İster MDF veya Suntalam Malzemeden Mutfak Dolapları

Mutfak dolaplarında tek tip bir malzeme kullanılmayabilir. Kapaklar ve iskelet arasında malzeme farklı olması normaldir. Önemli olan birbirleri ile uyum içerisinde kullanılabilecek, uzun ömürlü malzemelerin bir araya getirilmesidir. Mutfak dolabı modelleri yaygın olarak MDF, ahşap ve suntalam gibi malzemelerden üretilir. Elde edilmek istenen görünüme ve kullanım ihtiyaçlarına göre malzeme ya da kaplama seçenekleri arasından tercih yapılması gerekir. 

Masif Ahşap: Sağlam, dayanıklı ve uzun ömürlü malzemelerden birisidir. Kendine has doğal bir güzelliği vardır. Mutfak dolabı modelleri söz konusu olduğu zaman masif ahşap popüler bir tercihtir. Her masif ahşap parçası özgün bir görünüme sahiptir bu da ahşap dolapların her birinin benzersiz olmasını sağlar. 

Boyama ya da kaplama yapılmadığı sürece renk, damar, desen ve dokusu ile kendine has doğal görünümünün ön planda olduğu ahşap mutfak dolabı modelleri arasından seçim yapılabilir. Sağlam, güçlü, dayanıklı ve özgün bir seçenek olarak ön plana çıkar. Uzun ömürlüdür ve pek çok dekorasyon tarzına uyum sağlayabilir. Bakımı için kullanım şekline bağlı olarak astarlama ya da zımparalama gibi gereksinimler ortaya çıkabilir. Doğal malzeme olduğu için maliyetli yüksektir. 

Ahşap Kaplama: Sert bir ağaçtan kesilen panellerin MDF ya da sunta üzerine yapıştırılması ile elde edilir. İnce, hafif ve masif ahşap dolap kapağı görünümünü daha düşük maliyet ile elde etmek, ahşap görünümü sağlarken ekonomik çözümler sunmak için ideal seçimdir. 

Bakımı kolaydır, laminant gibi malzemelere göre daha dayanıklıdır ve istenen ahşap görünümü sunar. Su hasarına karşı yüksek dayanıklılığı olmadığı için duvara monte edilen, tezgâh üstü konumlanacak dolaplarda ve raflarda daha çok tercih edilir.

Kontraplak: Özellikle tezgâh altı mutfak dolaplarının ve çekmecelerin zeminlerinde ince ve sağlam olması sebebiyle tercih edilen malzemedir. Farklı tipleri vardır. AA, B, C, D ve E gibi sınıflandırmaları olduğu için dayanıklılığının sınıflandırma derecesinden kontrol edilmesi ihmal edilmemelidir. Suntadan daha dayanıklı bir malzemedir, zıt yönlerde katmanlanabilir ve daha sert ve dayanıklı bir yapı oluşturmak için üst üste yapıştırılabilir.

Ekonomik, güçlü ve dayanıklı olması ile dikkat çeken bu malzeme ağır eşyaları sorunsuz bir şekilde kaldırabilir, herhangi bir şekilde esneme yapmaz. Vida ve çivileri de iyi tuttuğundan bağlantı noktalarının yer aldığı alanlarda güvenle tercih edilebilir. Suya dayanıklıdır, ahşap görünüm için kaplanabilir. Nem ve sıcaklık değişimlerinde şeklini korur. 

Sunta: Ahşap liflerinin reçineler ve yapıştırıcılar ile birbirlerine sağlam bir şekilde yapıştırılması sonucu elde edilen, sert ve dayanıklı olması ile dikkat çeken bir malzemedir. Masif ahşaptan çok daha yoğundur ve kontraplaktan daha ekonomiktir. Mutfak dolabı için üretilen dolap gövdelerinde tercih edilir. 

Oldukça sert bir malzeme olması ile dikkat çeker. Bu da hem nemli hem de kuru ortamlarda yapısal bozulma meydana gelmeden kullanma imkânı sunar. Suya karşı dayanıklı olmadığı için dikkatli kullanılması önerilir. 

MDF: Mühendislik ürünü dolap üretim malzemeleri arasında yer alır. Sunta ile kıyaslandığında daha az yoğunluğa sahiptir. Bunun temel nedeni de üretim sürecinde daha az basınç kullanılmasıdır. Yaygın olarak kaplama ve laminant yapılacak dolap gövdesi tasarımlarında alt katman olarak tercih edilir. Ahşap dolap tasarımlarında iç katman olarak kullanımı yaygındır. 

Kapak, çekmece ve raf tasarımlarında iyi sonuç almayı sağlar. İstenilen şekilde tasarlanabilen, bu sayede farklı alanlarda kullanılabilen bir mühendislik ürünü olduğu için MDF mutfak dolabı kullanımı oldukça yaygındır. Hafif ve kolay boyanabilir bir yapısı vardır. Yüksek ısıya dayanıklı değildir.

Termofolyo: MDF üzerine ısı ile folyo benzeri bir malzeme kaplanarak elde edilir. Termofolyo temelde dekoratif bir tercih olabileceği gibi aynı zamanda kullanımda konfor sunan özellikleri ile de dikkat çeker. Geniş bir renk çeşitliliği sunar. Renk, desen ve tasarımda sonsuz seçenekten bahsetmek mümkündür. Temizlemesi çok kolaydır, üretim maliyeti düşüktür. Ekonomiktir ve renkleri oldukça dayanıklıdır. Solma yapmadan uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Parmak izi gösterebileceği için doğru kalitede ürün tercihi yapılması önemlidir. 

İstediğiniz Renkte Mutfak Kiler Dolapları

Mutfak ve kiler dolabı seçiminde malzeme, kalite, işlevsellik gibi faktörler elbette çok önemli ancak dekoratif bir görünüm elde etmek, yoğun ziyaretçi akışına sahip olan bir ortak kullanım alanında ferah ve aydınlık bir sonuç almak için renk seçimi de çok önemlidir. 

Mutfak dolabında renk seçim yaparken bu rengin mutfağın genel dekorasyonuna nasıl etki edeceğini göz önünde bulundurmak gerekir. Mutfak alanında kullanılan en dikkat çekici mobilya mutfak dolabı olduğu için bu seçim çok önemlidir. 

Işıklara ve Mevcut Dekorasyona Dikkat Edilmeli 

Mutfak dolabı için renk seçerken bir showroom incelemek çok eğlenceli olsa da kendi yaşam alanınızın renklerini göz önünde bulundurmanız gerektiğini bu yöntem yüzünden unutabilirsiniz. Duvar rengi, fayans kullanımı, tezgâh seçimi, beyaz eşyaların rengi, mutfakta varsa yemek masası tasarımı ve rengi tercihte belirleyici olması gereken unsurlar arasında yer alır. 

Renk seçiminde alanın ne kadar ışık aldığı da bir diğer kriter olmalıdır. Güneş alan ve aydınlık bir mutfak için iddialı bir seçim olan siyah mutfak dolabı ya da son dönemlerin popülerleri arasında yer alan antrasit mutfak dolabı uygundur. Aydınlık olmayan bir alanda ise beyaz mutfak dolabı tercihi alanın daha geniş ve aydınlık gözükmesine yardımcı olur.

İki Renk Kullanılabilir

Modern mutfak dolapları farklı renk kombinasyonlarının bir araya geldiği tasarımlara sahip olabiliyor. Son zamanlarda belirli bir alanı vurgulamak, mutfakta parçalı bir görünüm oluşturmak ve geometrik bir stil elde etmek için iki renkli mutfak dolapları tercih ediliyor. 

Küçük bir alanda daha geniş bir görünüm elde etmek ancak mutfak dolaplarının hacmini azaltmamak için duvara monte dolapların açık renkli olması, tezgâh altı seviyede kalan ya da çok göz önünde olmayan dolapların koyu renkli olması son dönemlerin popüler tercihleri arasında yer alıyor. 

Antrasit mutfak dolabı ile gri mutfak dolabı eşleşmesi, mavi mutfak dolabı ile beyaz mutfak dolabı eşleşmesi sıkça yapılıyor. Beyaz gri mutfak dolabı da yine iki renkli seçimler arasında ön plana çıkıyor. 

Sevdiğiniz Renklerden Çekinmeyin 

Mutfak dekorasyonunda güvenli renk tercihi yapmak oldukça yaygındır. Ancak mutfak dolaplarının çok sık değiştirilmediği unutulmamalı, bu nedenle olabildiğince keyif alınan renkler tercih edilmelidir. Mutfaklar evin kalbi olarak tanımlanırlar ve gerçekten beğenilen renklerle dekore edilmeleri önemlidir. Böylece geçirilen zamanın keyfi artırılabilir ve mutfak dekorasyonuna duyulan beğeni hoş sohbetlerin kaynağına dönüşebilir.

Dokuları ve Katmanları Göz Önünde Bulundurulmalı 

Mutfak dekorasyonunda renk seçerken alanda kullanılacak dokuları göz önünde bulundurmak önemlidir. Mutfak duvarları boya, fayans kaplama ya da yarı boya yarı kaplama olabileceği gibi açık mutfak tasarımında duvarlar dekorasyona hiç dahil olmayabilir. Bunun yanı sıra nasıl bir tarz istendiği de önemlidir. 

Ahşap mutfak dolabı metal unsurlar ile desteklendiği zaman endüstriyel bir tarzı, oymalı tasarımlar ve daha fazla ahşap kullanımının tercih edilmesi ile country tarzını ön plana çıkarmaya yardımcı olur. 

Termofolyo kaplamalı dolaplar daha parlak bir görünüme sahiptir, bu nedenle çimstone ya da granit bir tezgâh kullanılan alanlarda uyum için tercih edilebilir. Bu tür bir tercihte bulunulduğu zaman kulpsuz mutfak dolabı tasarımı daha minimal ve sade bir görünüm elde etmeye katkı sağlar. 

Her Genişlikte Mutfağa Uygun Boyutlarda Seçenekler

Her mutfak alanı özeldir ve mutfağı kullanan kişilerin beklentileri doğrultusunda dekore edilmelidir. Farklı boyut ve şekil seçenekleri ile sunulan, ihtiyaçlar özelinde ekleme yapmanın mümkün olduğu modüler mutfak dolabı tasarımları ile ideal mutfak dekorasyonu yapılabilir. 

Çok fazla yemek yapılan ya da aile sofralarının kurulduğu mutfak alanlarında çok amaçlı mutfak dolabı tercihi ön plana çıkabilir. Tekerlekli mutfak dolabı ya da portatif mutfak dolabı eklemelerinin yapılabileceği alanlar varsa mutfakta öncelikli olarak temel beklentileri karşılamak, sonrasında da değişen ihtiyaçlara göre eklemeler yapmak gerekir. 

Mutfak dolabı çeşitleri malzeme, tarz ve kullanım şekli gibi farklı özelliklerine göre ayrılır. Kiler dolabı olarak adlandırılan ve çok amaçlı mutfak dolabı olarak işlevsel çözümler sunan dolaplar özellikle yaşam alanında ayrı bir depolama ve saklama alanı olmadığında kurtarıcıdır. 

Standart bir mutfak dolabının sığmayacağı dar alanlarda dikey veya yatay tasarımları ile ön plana çıkan, gizli depolama alanları oluşturmaya yardımcı olan ve mutfak dekorasyonu ile uyum sağlayan mutfak kiler dolabı modelleri ile işlevsel bir şıklık elde etmek mümkün olur. Mutfak erzak dolabı tasarımlarında ihtiyaca bağlı olarak raylı sistemler, çekmeceler ve raflar kullanılabilir. 

Vivense’de sunulan çok amaçlı mutfak dolabı tasarımlarında her saklama ihtiyacına cevap veren bir seçenek bulabilirsiniz. Evlerde şık bir kahve köşesi yapmak, kiler olmayan evlerde mutfaklara işlevsel bir depolama alanı eklemek, yeni alınan bir küçük ev aleti için uygun bir alan yaratmak ve ek depolama alanları ile mutfağın kullanışlılığını artırmak isteyenler için farklı boyut seçenekleri ile sunulan binlerce çok amaçlı mutfak dolabı Vivense‘de sizi bekliyor.

Beğendiğin ürünleri showroomda iç mimarlarımızla paylaşmak ister misin? Hemen üye ol, favori listeni oluştur! ÜYE OL
10 TL indirim kuponu için hemen üye ol! ÜYE OL

Kampanyalardan Haberdar Ol!

Hemen E-posta listemize kayıt ol, en güncel kampanyalar, yenilikler ve duyuruları ilk öğrenen sen ol.

Kampanyalardan haberdar olmak için Ticari Elektronik İleti almayı onaylıyor olacaksın.

Ayrıntılı bilgi için Müşteri Aydınlatma Metnini inceleyebilirsin.